Ποιοι Είμαστε

Πανελλήνιος Σύλλογος Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων & Στήριξης  ΑΜΕΑ
«ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΖΩΗ»

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων & Στήριξης  ΑΜΕΑ «Αγάπη Για Ζωή», ιδρύθηκε το 2005 αν και η ενεργός του δράση ξεκίνησε το 2015. 

Σκοπός του Αγάπη για Ζωή είναι η πρόληψη, η συμπαράσταση και η αρωγή σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά, με σοβαρά κινητικά προβλήματα, που έχουν προκληθεί είτε από ατυχήματα, είτε από άλλους παράγοντες, καθώς επίσης και σε ενήλικες. 

Ο Αγάπη για Ζωή από το 2015 έχει δωρίσει περισσότερα από 100 αμαξίδια και ειδικούς μηχανισμούς. Η συλλογή καπακιών από δεκάδες σημεία στην Αττική αλλά και σε ολόκληρη την επικράτεια, δίνει τη δυνατότητα μεγάλης συγκέντρωσης τους και ως εκ τούτου στην άμεση ανταπόκρισή μας, για τις ανάγκες των συνανθρώπων μας. Από 1.1.18 έχει δωρίσει 7 απλού τύπου αμαξίδια και 2 ειδικού τύπου

Η συνεχιζόμενη προσπάθεια, η μαζική στήριξη στο έργο, έχουν ως αποτέλεσμα την ανιδιοτελή προσφορά, κάθε φορά που δωρίζεται έναν αμαξίδιο ή ένας ειδικός μηχανισμός και τέλος τη μέγιστη χαρά που λαμβάνουμε όλοι μας, όταν η καθημερινότητα των συνανθρώπων μας βελτιώνεται και αυτό αντανακλάται στο πρόσωπό τους. 

Με τη συλλογή πλαστικών καπακιών, μπορούμε να προσφέρουμε ένα αμαξίδιο απλού τύπου, το οποίο αναλογεί σε έναν τόνο καπάκια με το ποσόν να ανέρχεται στα 200,00 (διακόσια) ευρώ. Στην περίπτωση όμως που έχουμε να κάνουμε με  εξειδικευμένα μηχανήματα ή αμαξίδια, τότε τα ποσά που χρειάζονται για την αγορά τους ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ. 

Στην περίπτωση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα τέτοιο ζητούμενο, τότε τα χρήματα που χρειάζονται καλύπτονται από τις χορηγίες – δωρεές δεκάδων εταιρειών και ανώνυμων δωρητών. 

Ο Αγάπη για Ζωή πραγματοποιεί συνεργασίες με: 

α) Δήμους
β) Σχολεία
γ) Δημόσιους και Ιδιωτικούς Φορείς
δ) Εταιρείες
ε) Ιδιώτες

Το 2018 είναι προγραμματισμένες ημερίδες, διημερίδες, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, αθλητικά μεγάλα event, διαδραστικές εκδηλώσεις και παιδικές θεατρικές παραστάσεις σε όλη την επικράτεια. 

Η προγραμματισμένη εκδήλωση στις 4 Φεβρουαρίου του 2018 στη Μεγαλόπολη με θέμα την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων του 2018 ήταν υπό την Αιγίδα του Εθνικού Συμβουλίου Ελλάδος Ομίλων & Κέντρων για την UNESCO. Χορηγός Επικοινωνίας είναι η AEJ (Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων). 
Στις νέες συνεργασίες σύμμαχοι στην προσπάθεια είναι το Ινστιντούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» καθώς επίσης και ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων. 
Τέλος σε συνεργασία με δάσκαλο οδήγησης κάνει δωρεάν μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής σε παιδιά της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
  • Στόχος: η μάθηση, η κατανόηση του Κ.Ο.Κ., η σωστή και ασφαλή κυκλοφοριακή αγωγή και εν κατακλείδι η πρόληψη και αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων. 
  • Σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό, δάσκαλος σχολής οδηγών, παραδίδει μαθήματα στους μαθητές σχετικά με τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή, τη χρησιμότητα της εφαρμογής του Κ.Ο.Κ., και τις Πρώτες Βοήθειες σε περίπτωση ατυχήματος. 
  • Διανέμονται στους μαθητές, ειδικά έντυπα, τα οποία αφορούν στις βασικές αρχές του Κ.Ο.Κ., καθώς και στη χρησιμότητα του κράνους και της ζώνης ασφαλείας. 
Με εκτίμηση 
Για τον Αγάπη για Ζωή