Μαθήματα

28 Φεβρουαρίου 2020
Εργαστήρι Κ.Ο.Κ.

Ένα ακόμη εργαστήριο ΚΟΚ στο 4ο Γυμνάσιο Γλυφάδας! 125 μαθητές 5 εκπαιδευτικοί! Μια δημιουργική ημέρα


5 Φεβρουαρίου 2020
Εργαστήρι Κ.Ο.Κ. στο 55ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά

Σήμερα, 5/2/2020, οι μαθητές όλων των τάξεων του 55ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά,συμμετείχαν ενεργά στο Εργαστήριο ΚΟΚ. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα οφέλη της ανακύκλωσης, τη ροή της διαδικασίας των πλαστικών καπακιών και τη μετατροπή τους σε αναπηρικά αμαξίδια. Τέλος ενημερώθηκαν για το πώς τα καπάκια "μετατρέπονται" σε αναπηρικά αμαξίδια!
Η συζήτηση με τα παιδιά ήταν ενδιαφέρουσα και το ενδιαφέρον τους αμείωτο καθ' όλη την διάρκεια της. Τί πιο όμορφο από το ν' ακούς τη γνώμη και τις απόψεις των παιδιών! Τί πιο όμορφο από τη μεταλαμπάδευση της γνώσης και το "μοίρασμα" της προσωπικής εμπειρίας.
Ευχαριστούμε τόσο τα παιδιά, όσο το εκπαιδευτικό προσωπικό και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την ενεργή συμμετοχή τους σε όλες τις δράσεις του συλλόγου.

3 Δεκεμβρίου 2019
Εργαστήρι Κ.Ο.Κ.  3ο Δημοτικό σχολείο Πειραιά

3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία...
Η συζήτηση με τους 75 μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.!!!
Μιλήσαμε για τον Κ.Ο.Κ., την κυκλοφοριακή αγωγή και την ασφάλεια στον δρόμο, την χρησιμότητα των πλαστικών καπακιών για την προσφορά αναπηρικών αμαξιδίων, την ανακύκλωση τους για την προστασία του περιβάλλοντος και φυσικά για το τι είναι η αναπηρία, πως να ενισχύσουμε τον σεβασμό μας απέναντι στους συνανθρώπους μας με οποιοδήποτε είδος αναπηρίας έτσι ώστε να γίνουν πιο φιλόξενα, οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια, η κοινωνία μας γενικότερα για την ασφαλή και προς διευκόλυνση μετακίνησή τους.
Ευχαριστούμε το διδακτικό προσωπικό και την Δ/νση του σχολείου για την εγκάρδια και ζεστή φιλοξενία!!!
Ευχαριστούμε τα παιδιά για την άψογη συμπεριφορά και συμμετοχή τους στην συζήτηση...αυτό μας ενισχύει την πεποίθηση ότι στα παιδιά στηρίζεται η αλλαγή της υπάρχουσας νοοτροπίας που αφορά πολλές ανοιχτές πληγές σε αυτό που ονομάζουμε κυκλοφοριακή συνείδηση.


10 Ιουνίου 2019
Εργαστήρι Κ.Ο.Κ. στην Λακωνική Σχολή

Την Παρασκευή 7.6.2019 πραγματοποιήθηκε το προτελευταίο μάθημα για τη φετινή σχολική σεζόν. Βρεθήκαμε στη Λακωνική Σχολική... Οι μαθητές της Δευτέρας δημοτικού, και πιο συγκεκριμένα η τάξη του Β2 μας υποδέχθηκαν για να μιλήσουμε για την οδική ασφάλεια και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Αφού μιλήσαμε και ανταλλάξαμε απόψεις... Στο τέλος παίξαμε τα παιδιά ζωγράφισαν όσα συζητήσαμε και όσα έμαθαν για την οδική ασφάλεια. Είπαμε καλό καλοκαίρι, δώσαμε τα χέρια και ευχηθήκαμε ένα καλοκαίρι με λιγότερα τροχαία και περισσότερη ξεγνοιασιά! Τίποτα πιο όμορφο από τις παιδικές φωνές και τα παιδικά ματάκια! Τον Αγάπη για Ζωή εκπροσώπησε η υπεύθυνη επικοινωνίας Κατερίνα Μπαλαγούρα.

15 Μαΐου 2019
Εργαστήρι Κ.Ο.Κ. στο 4ο Γυμνάσιο Άνω Γλυφάδας

Μετά από πρόσκληση και συνεννόηση με τη διεύθυνση του 4ου Γυμνασίου Άνω Γλυφάδας πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Ο Αγάπη συνεχίζει στα πλαίσια της Εβδομάδας Ευρωπαϊκής Κινητικότητας τις ενημερώσεις και τις δράσεις. Τα παιδιά έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον και συμμετείχαν ενεργά καθ' όλη τη διάρκεια. Ευχαριστούμε θερμά τις εκπαιδευτικούς τους και τη διεύθυνση για την τιμή που μας έκαναν. Το σεμινάριο για τον Αγάπη πραγματοποίησαν η πρόεδρος Βιβή Βάγγαλη και η υπεύθυνη επικοινωνίας Κατερίνα Μπαλαγούρα.

8 Φεβρουαρίου 2019
Εργαστήρι Κ.Ο.Κ. στην Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne D' Arck

Μάθημα Πρόληψης Τροχαίου Ατυχήματος στην Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne D' Arck. Η εκπαίδευση έγινε στις τάξεις Α1, Α2, & Α3. Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στη διαδικασία, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον το μάθημα και εξέφρασαν απόψεις, απορίες και προτάσεις για την οδική ασφάλεια. Μέσα από τη συζήτηση και τη διαδραστικότητα με τα γυαλιά της μέθης, όλοι μαζί συμμετείχαμε σε ένα εποικοδομητικό σεμινάριο. Δώσαμε ξανά ραντεβού για περισσότερες δράσεις και ενέργειες. Ο εκπαιδευτής Στέφανος Τάρλας, πραγματοποίησε το εκπαιδευτικό μέρος, η Βιβή Βάγγαλη ανέπτυξε το βιωματικό σκέλος μια απώλειας ή μιας κινητικής δυσκολίας μετά από τροχαίο και η Κατερίνα Μπαλαγούρα τους ανέπτυξε το κομμάτι της ανακύκλωσης, της αρωγής και των αμαξιδίων.