Εκδηλώσεις

16 - 22 Σεπτεμβρίου 2020
Εβδομάδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας 
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 •
"Μετακινήσου υπεύθυνα" στον Άγιο Δημήτριο
•Για 5η φορά, ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, θα δώσει δυναμικό «παρών» στον πανευρωπαϊκό θεσμό «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας», που πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε πολλές χώρες τις Ευρώπης από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου και στηρίζεται από Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας.
•Βάζοντας σε προτεραιότητα την βιώσιμη μετακίνηση, ο θεσμός δίνει στους δήμους την ευκαιρία να αναπτύξουν στοχευμένες δράσεις και μαζί με τους πολίτες, να ανακαλύψουν και να δημιουργήσουν νέους βιώσιμους και εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης μέσα στις πόλεις τους.
•Ο στόχος των δράσεων είναι διττός. Μέσω των βιωματικών δράσεων και εργαστηρίων, από την μία πλευρά δίνεται έμφαση στην παιδεία και την ενημέρωση γύρω από την ασφαλή, ανεμπόδιστη και συμπεριληπτική μετακίνηση όλων των πολιτών και κυρίως στο σεβασμό στο πεζό, την μητέρα με το καροτσάκι, τους ηλικιωμένους και τα ΑμΕΑ. Ενώ από την άλλη, ενθαρρύνονται και παρακινούνται οι πολίτες να επιλέγουν βιώσιμους και εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, όπως το περπάτημα, το ποδήλατο, τη Δημοτική και δημόσια συγκοινωνία, προστατεύοντας το περιβάλλον, μειώνοντας τις εκπομπές άνθρακα, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής στην πόλη και συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της κοινωνικής, περιβαλλοντικής και οικονομικής, διάστασης του Δήμου Αγίου Δημητρίου.
•Με το σύνθημα "Μετακινήσου υπεύθυνα" ο Δήμος Αγίου Δημητρίου προσκαλεί μεγάλους και παιδιά να συμμετέχουν μια ολόκληρη εβδομάδα σε βιωματικές δραστηριότητες, που λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και για την αποφυγή του συνωστισμού θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή του Ασυρμάτου, σε μια έκταση 70.000τμ και στο αξιόλογο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Αγίου Δημητρίου.
•Οι δράσεις θα περιλαμβάνουν μαθήματα - σεμινάρια κυκλοφοριακής αγωγής, θεματικές θεατρικές παραστάσεις, περιβαλλοντικές προβολές και εκθέσεις, εικαστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα δρόμου, ποδηλατοβόλτες με ασφάλεια και παραδοσιακά παιχνίδια γειτονιάς.
•Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020 με την Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, οι δράσεις επικεντρώνονται στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, αλλά και στην Πράσινη και χωρίς ρύπους μετακίνηση για όλους.
• *ΠΡΟΣΟΧΗ: Η χρήση μάσκας σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ!
Θα είμαστε εκεί!!!

23 Δεκεμβρίου 2019
Bazaar στα φροντιστήρια ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ Ζωγράφου

Ευχαριστούμε θερμά, για το υπέροχο διήμερο bazaar, τα φροντιστήρια Πουκαμισάς Ζωγράφου. Τις θερμότερες ευχαριστίες μας στην κα Μαρία Πετρίδη και στον κ. Γιώργο Οικονόμου! Ευχαριστούμε όλους τους μικρούς μαθητές που μας στήριξαν καθώς επίσης και τους γονείς και κηδεμόνες! Ευχόμαστε ολόψυχα, καλές γιορτές, καλά Χριστούγεννα και πάνω απ' όλα Υγεία και ουσιαστική ευτυχία!

10 Νοεμβρίου 2019
Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την οδική ασφάλεια από το κέντρο Ξένων Γλωσσών "Νέον - Ιωάννης Ντούρος"


Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στην αίθουσα "Σοφία Μηλιώτη", του Γενικού Λυκείου Αίγινας, από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών και Διά Βίου Μάθησης "Νέον - Ιωάννης Ντούρος". Η εκδήλωση είχε ως θέμα την οδική ασφάλεια και τίτλο: "Ασφαλείς Διαδρομές: o K.O.K, η Εκπαίδευση, η Πρόληψη, η Αρωγή".
Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η κ. Βιβή Βάγγαλη, πρόεδρος και η κ. Κατερίνα Μπαλαγούρα υπεύθυνη επικοινωνίας του Πανελληνίου Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων και Στήριξης ΑΜΕΑ "Αγάπη για Ζωή".

Να σημειώσουμε ότι ο σύλλογος "Αγάπη για Ζωή"είναι ένας ενεργός και δραστήριος σύλλογος, που παλαιότερα είχε φιλοξενήσει το Aegina Portal, στο πλαίσιο της δωρεάς ενός αναπηρικού αμαξιδίου στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, ενώ αντίστοιχη δωρεά είχε κάνει και προς νοσοκομείο Αίγινας "Ο Άγιος Διονύσιος". Επίσης, στο πλαίσιο της συγκέντρωσης πλαστικών πωμάτων συνεργάζεται με τον δήμο Αίγινας.

Οι ενδιαφέρουσες ομιλίες πλαισιώθηκαν από προβολή video με σχετικό θέμα. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο κ. Φίλιππος Αντωνίου υπεύθυνος του Ι.Ο.ΑΣ "Πάνος Μυλωνάς", για την διοργάνωση της "Ευρωπαϊκής νύχτας χωρίς ατυχήματα" στην Αίγινα, ενώ επί του θέματος τοποθετήθηκε εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παραλαβή των πιστοποιητικών γλωσσομάθειας από τους μαθητές του κέντρου, που πέτυχαν στις εξετάσεις του Ιουνίου και των μαθησιακών προφίλ από τους μαθητές που συμμετείχαν στο ανάλογο πρόγραμμα του κέντρου.

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νεκτάριος Λεούσης, εκπρόσωποι του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας, μαθητές και γονείς.

Πηγή:https://www.aeginaportal.gr/


6 & 7 Νοεμβρίου 2019
Ζάκυνθος - Διημερίδα "Ασφαλείς Διαδρομές"

#Asfaleisdiadromes##Zakynthos2019# Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Ζακύνθου για τη φιλοξενία του, τους ανθρώπους που μας τίμησαν 2 μέρες με την παρουσία τους στον κύκλο εργασιών. Από καρδιάς ευχαριστούμε τους Εθελοντές Ζακύνθου, μια ομάδα που τιμά τη λέξη εθελοντής! Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Διονύση & την Κατερίνα! Ευχαριστούμε την Τροχαία Ζακύνθου, την Πυροσβεστική, την ΕΛΠΑ, την Lease Plan, την Levante Ferries, το cine Foskolos, και το Galaxy Beach Resort. Τέλος όλους όσους μας στήριξαν στην προσπάθεια αυτή. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους δικούς μας εθελοντές την κα Αρτέμης, τη Μαρία και την Φερενίκη.

16 - 20 Σεπτεμβρίου 2019
Εβδομάδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας - Δήμος Αγίου Δημητρίου16 - 20 Σεπτεμβρίου 2019. Εκπαιδεύτηκαν στα πλαίσια της Εβδομάδας Ευρωπαϊκής Κινητικότητας σε συνεργασία με το Δήμο Αγίου Δημητρίου 775 μαθητές της 4ς, 5ης και 6ης Δημοτικού. Η εμπειρία ήταν εξαιρετική... συνεχίζουμε το Σαββατοκύριακο 21 & 22 Σεπτεμβρίου 2019! Η οδική ασφάλεια και η πρόληψη σώζουν ζωές!

10 - 11 Μαΐου 2019 Helexpo Μαρούσι
Φεστιβάλ και έκθεση για τα άτομα με αναπηρία

H αναπηρία δεν είναι αποκλεισμός αλλά τρόπος ζωής
Από τις 10-12 Μαΐου η ΔΕΘ-HELEXPO διοργανώνει στο HELEXPO MAROUSSI το πρώτο πολυγεγονός για Άτομα με Αναπηρία με τίτλο AlterWeekend 2019.
Πρόκειται για ένα εναλλακτικό τριήμερο με εκδηλώσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης, πολιτισμού και αθλητισμού, συνάντησης πολιτών και θεσμών, που πλαισιώνεται από μια Έκθεση. Στο αθλητικό μέρος ξεχωρίζει η διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ξιφασκίας με Αμαξίδιο 2019, καθώς και οι παρουσιάσεις παραολυμπιακών αθλημάτων από την ΕΑΟΜ ΑμεΑ (boccia, μπάντμιντον, τζούντο, κτλ.) όπως επίσης αγώνες επίδειξης καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο από την ΟΣΕΚΑ.
Στο θεσμικό μέρος ξεχωρίζει η παρουσίαση του ΕΟΠΥΥ με θλέμα «Ο Νέος ΕΚΠΥ». Στο πολιτιστικό μέρος θα υπάρξουν παραστάσεις-έκπληξη (flash mob) από ομάδες καλλιτεχνών Α.μεΑ., στους χώρους της διοργάνωσης και σε κεντρικά σημεία των Αθηνών. Στο συνεδριακό μέρος ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ομιλίες σε επίκαιρα θέματα από Έλληνες και ξένους εισηγητές, καθώς και οι δράσεις ενημέρωσης του κοινού για τα προβλήματα των Α.μεΑ., που αντιστοιχεί παγκοσμίως στο 10% του πληθυσμού.Στο εκθεσιακό μέρος, θα δοθεί η δυνατότητα live δοκιμών των καινοτόμων προϊόντων, υπηρεσιών και τεχνολογιών για Άτομα με Αναπηρία. Το AlterWeekend 2019 είναι ένα πολυγεγονός που απευθύνεται στα Άτομα με Αναπηρία – και όχι μόνο. Το AlterWeekend 2019 τελεί υπό την Αιγίδα του Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑΜΕΑ) και του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών (ΠΑΣΠΑ).
Χορηγοί Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ, το Πρώτο Πρόγραμμα 105,8 και η ΕΡΑ ΣΠΟΡ 101,8. Η ΔΕΘ-HELEXPO καλεί όλους να έρθουν στο HELEXPO MAROUSSI από 10-12 Μαΐου ώστε να γνωρίσουν την Αναπηρία, με ένα διαφορετικό, πιο νέο, πιο σύγχρονο πρόσωπο.

28 Δεκεμβρίου 2018
Στον Αέρα της Μοτοσυκλέτας

Μην χάσετε απόψε στις 22:00 την εκπομπή Στον Αέρα Της Μοτοσυκλέτας.
Κακοτεχνίες Ελληνικών δρόμων, ποιοι είναι υπευθύνοι;;; Αποζημίωσή των θύματα. Θέσεις παρκινκ για δίκυκλα, κάγκελα στα πεζοδρόμια. Διόδια και φορολογία στο εξοπλισμό του αναβάτη..
Τι κάνουμε εμείς για όλα αυτά;;;
Που είναι η λέσχες και κυρίως η ομοσπονδία!!!
Μαζί μας δικηγόρος Θοδωρής Γαζουλης και η πρόεδρος του συλλόγου πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων Βιβή Βάγγαλη.
Μας ακουτε στους 106,7FM και www.ertopen.com


 19/3/2016
Βραβείο «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ» για τον «Αγάπη για Ζωή»

Το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016, στα πλαίσια του ετήσιου Συνεδρίου της «MEGA BROKERS S.A», ο Πανελλήνιος Σύλλογος τροχαίων Ατυχημάτων Ανηλίκων «Αγάπη για Ζωή», βραβεύτηκε με το βραβείο «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ».

Στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της οικογένειας της ΜEGA BROKERS S.A., το βραβείο αφορούσε τη δωρεά ενός ειδικού αμαξιδίου για την πεντάχρονη Ανδρονίκη.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη μουσική σκηνή «ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ», εκπροσώπησε το Σύλλογο η Πρόεδρος, Παρασκευή Βάγγαλη.


Σας ευχαριστούμε θερμά για την για την ιδιαίτερη τιμή της πρόσκλησης και της βράβευσης του Συλλόγου στο Συνέδριο.

Η άμεση κινητοποίηση και η ευαισθησία σας σε κοινωνικά θέματα που έχουν σχέση με τα ζητήματα που στηρίζει ο Σύλλογός μας ήταν συγκινητική!