31 Δεκ 2017

Απολογισμός 2017


Λίγες ώρες πριν την εκπνοή του χρόνου, πριν την υποδοχή του 2018 ο απολογισμός είναι 50+1 αμαξίδια....

Η Βιβή, η Μαίρη, η Μάρω, η Μαρία, η Μαρία, η Ελένη, η Κατερίνα, ο Γιώργος, ο Βάιος, ο Θανάσης, ο Αντώνης... εσείς οι αφανείς ήρωες, εσείς στις μεταφορικές εταιρείες, εσείς στην ανακύκλωση, εσείς πίσω από της δωρεές αγάπης... εμείς... όλοι εμείς τα καταφέραμε!

Κάναμε χαρούμενους τόσους πολλούς ανθρώπους μέσα σε μια εποχή μιζέριας και ωχαδερφισμού. Εμείς παλέψαμε ενάντια στην κακεντρέχεια, στην αδιαφορία και είπαμε να νικήσει σαν τα παραμύθια το καλό. Το καλό νικάει αρκεί να υπάρχει θέληση και αντοχή. Είναι νόμος της φύσης, μετά από κάθε καταιγίδα έρχεται νηνεμία. Το κακό μην ξεχνάτε... δεν αντέχει την καλοσύνη, την πρόοδο και την δημιουργία... σκάει... ασφυκτιά και αποχωρεί... εμείς όλοι λοιπόν, το νικήσαμε, το διώξαμε και προχωρήσαμε παρακάτω... αγαπώντας αλλήλους, δείχνοντας το δρόμο της προσφοράς, της αλληλεγγύης και της αγάπης.

Δεν χρειάζεται να ξέρεις χρόνια το διπλανό σου για τον αγαπήσεις. Αρκεί να είσαι από εκείνους που αγαπούν τον άνθρωπο. Αν αγαπάς τον άνθρωπο τότε μπορείς να τον βοηθήσεις να ξεφύγει από τη στενωπό του. Είναι όμορφο να βοηθάς εκείνον που χωρίς λόγια φωνάζει για βοήθεια. Και όταν σωθεί και δεις στα μάτια του δάκρυα χαράς τότε το θαύμα έχει μεταφερθεί επί γης... Το θαύμα είναι μέσα μας, είναι γύρω μας, είμαστε εμείς... δεν είναι μαγγανείες και ξόρκια, είναι πράξεις χωρίς λέξεις... είναι στοργή και αγάπη χωρίς ανταλλάγματα, είναι υπομονή και καρτερικότητα για το όμορφο αύριο. Το θαύμα είναι η μέρα που ξημερώνει και μπορούμε να απολαύσουμε τον ήλιο, είναι ο καθαρός αέρας στο πρόσωπό μας, είναι οι φυσικοί ήχοι της πόλης που ζει και αναπνέει από εμάς τους ίδιους... το θαύμα είναι αέναο, είναι τέλειο και μας ομορφαίνει αρκεί να το δούμε... δείτε μέσα σας, κάνετε τον απολογισμό σας, κρατήστε τα καλά και πετάξτε στη φωτιά τα άσχημα... αρχίστε από την αρχή... είναι όμορφη η αρχή...

Καλή Πρωτοχρονιά σε όλους! Υγεία, αγάπη στις καρδιές σας, τύχη στις ζωές σας! Να είστε όλοι καλά... Ραντεβού στις 3 Γενάρη!