17 Ιουλ 2018

Διημερίδα του «Αγάπη για Ζωή» στη Σαντορίνη

Δείτε φωτογραφίες από τη διημερίδα «ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ»
Την Τρίτη 10 Ιουλίου και την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018 ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων και Στήριξης ΑΜΕΑ, «Αγάπη για Ζωή» πραγματοποίησε στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο ΔΑΠΠΟΣ στη Σαντορίνη, κύκλο εργασιών με τίτλο «Ασφαλείς Διαδρομές» και θέμα την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων στη Σαντορίνη. 



Κατά τη διάρκεια των εισηγήσεων τοποθετήθηκαν αλφαβητικά οι κάτωθι:
Αλεφραγκής Μάρκος, Βάγγαλη Βιβή, Γιώργος Ουρσουζίδης, Δαρζέντας Μπάμπης, Κουρμεντέλου Καίτη, Κος Μαντούσης, Μιχάλαρος Γιώργος, Μπαλαγούρα Κατερίνα, Μπάνος Δημήτριος, Μπενέκος Δημήτριος, Σκοπελίτου Μαρία-Σοφία, Τσαουσίδου Σάγια.

Κατά τη διάρκεια των διήμερων εργασιών εκφράστηκαν οι δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί στο νησί της Σαντορίνης, λόγω της έλλειψης φωτεινών σηματοδοτών, της πλημμελούς οριζόντιας και κατακόρυφης σηματοδότησης, της παντελούς έλλειψης πληροφοριακών πινακίδων με χιλιομετρικές αποστάσεις, της έλλειψης κυκλοφοριακών μελετών, η μη εφαρμογή του άρθρου 47 του Ν. 26/96/99 καθώς και του άρθρου 7 του Ν. 34/81/2006, αλλά και ο επανακαθορισμός των στάσεων των λεωφορείων.

Ακόμη αναφέρθηκε η μη λειτουργία επί 3ετίας του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής, και η σχεδόν ανυπαρξία δημοτικού φωτισμού στο επαρχιακό και δημοτικό δίκτυο.

Αναφέρθηκε η έκδοση κανονιστικών διατάξεων οι οποίες είναι αντίθετες με το νόμο και τέλος η έλλειψη στελέχωσης του αστυνομικού τμήματος με ανθρώπινο δυναμικό, καθώς επίσης και του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής. Η υποστελέχωση με τη σειρά της δημιουργεί μια σειρά προβλημάτων.

Ακόμη ακούστηκαν τοποθετήσεις σχετικές με τη στατιστική η οποία αφορά τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα. Οι δείκτες ήταν άκρως αποκαλυπτικοί με το τι συμβαίνει σε ολόκληρη την επικράτεια και πιο συγκεκριμένα στις Κυκλάδες και ειδικότερα στο νησί της Σαντορίνης.

Οι θεράποντες ιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας έκλεισαν τις εργασίες του συνεδρίου δίνοντας την οπτική του αποτελέσματος ενός τροχαίου ατυχήματος ή δυστυχήματος. Τέλος ο Αγάπη για Ζωή δώρισε ένα ακόμα αμαξίδιο. Το αμαξίδιο είναι δωρεά της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης, εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλος και δόθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας. Την παράδοση πραγματοποίησε η εκπρόσωπος του σχολείου κα Κατερίνα Κουρμεντέλου.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε κατόπιν ευγενικής δωροθεσίας της ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ. Χορηγός επικοινωνίας είναι η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων AEJ, (ελληνικό τμήμα). Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες HSW & GOLDEN STAR FERRIES είναι ευγενικοί δωροθέτες της μετακίνησης.










Τμήμα Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων «Αγάπη για Ζωή»