18 Μαΐ 2022

Υπάρχει ακόμα ελπίδα όσο υπάρχουν άνθρωποι σαν εσάς.Ένα μεγάλο ευχαριστώ από εμάς σε όλους εσάς τους εκπαιδευτικούς αλλά και σε όσους είστε ενεργοί πολίτες και χτίζετε προσωπικότητες μαθητών με ευαισθησίες. Το μεγαλύτερο ευχαριστώ το οφείλουμε σε όλους τους μαθητές που παρά τα όσα δύσκολα βιώνουν συμμετείχαν ενεργά σε αυτή την δύσκολη δράση με σκοπό τα πλαστικά καπάκια να μεταμορφωθούν σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο το οποίο θα διατεθεί σε όποιον επιθυμείτε!Σας ευχαριστούμε από καρδιάς!

Μάζεψε κι εσύ,
μπορείς να γίνεις ο κρίκος της ζωής !
-«Αυτά τα καπάκια τι τα κάνετε;»
-«Τα μαζεύουμε..»
Αυτή ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει στις 8 Οκτωβρίου 2021 η επικοινωνία με την κυρία Βιβή Βάγγαλη, και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων & Στήριξης ΑΜΕΑ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΖΩΗ, η οποία μας έστειλε την αναλυτική παρουσίαση της δράσης προκειμένου να βοηθήσουμε κι εμείς με την σειρά μας. Και το αποτέλεσμα…. 350 κιλά καπάκια που είχαν ξεκινήσει να συγκεντρώνονται από το 2017, μας σταμάτησε ο covid, και φτάσαμε έως τις 17 Μαΐου 2022. Αυτά συγκεντρώθηκαν στο 1ο ΕΠΑΛ Ζωγράφου, με τη βοήθεια του Δήμου Ζωγράφου, του 4ου Λυκείου Καλαμάτας, του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου, των μαθητών και των οικογενειών τους, των εκπαιδευτικών, των υπευθύνων καθαρισμού του σχολείου, των επιχειρηματιών, των ιδιωτών, και των συμπολιτών της περιοχής μας. Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε στο Διοικητικό Συμβούλιο του αθλητικού συλλόγου «Ποσειδώνας» και την κυρία Ιωάννα Δούκα, που στάθηκαν εξαιρετικοί αρωγοί της προσπάθειάς μας. Και σήμερα, 17 Μαΐου 2022, τα καπάκια μεταφέρθηκαν στο Μενίδι για να δεχτούν επεξεργασία και να αξιοποιηθούν, όπως γνωρίζουν οι ειδικοί και μπορείτε να δείτε στο site: www.agapigiazwi.com.
Όλοι εμείς είμαστε περήφανοι που βοηθάμε στη συγκέντρωση καπακίων για να αγοράσουμε ένα αναπηρικό αμαξίδιο…. Είναι αλήθεια, είναι πραγματικότητα και είναι εφικτό με την πίστη και την συμμετοχή όλων. Αυτό το «δώρο» ζωής για κάποιους συνανθρώπους μας, μπορούμε να το προσφέρουμε και τέτοιοι οργανισμοί, όπως το ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΖΩΗ το αποδεικνύουν εμπράκτως.
Ως 1ο ΕΠΑΛ Ζωγράφου σας ευχαριστούμε θερμά!
Λαΐου Μαρία (ΠΕ02)
Να κι ένα μικρό ποιηματάκι από μας για σας:
Μικρό καπάκι μου καλό,
Μπες μες στη σακουλίτσα,
Μαζί με όλους τους φίλους σου,
Να κάνεις τη δουλίτσα,
Γιατί πολλά αν είσαστε
Αμέσως θα βοηθήστε,
Και το αμαξίδιο γοργά θε να το κουβαλήστε.
Μπιστόλα Φωτεινή (ΠΕ02)